ru

Vidusjūras diēta latviešu gaumē

Viegli pagatavojamas, veselīgas un gardas receptes, ko sagatavojusi pazīstamā uztura speciāliste Liene Sondore.

Kabacīšu nūdeles ar zaļumu pesto liepājnieku gaumē:

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • zaļumi - baziliks, dilles, pētersīļi (pēc izvēles) ~ 2 lielas saujas
  • ķiploka daiviņa - 2gb - sarīvēta uz smalkas rīves vai saspiesta ķiploku spiedē
  • olīveļļa ~ ½ glāzes
  • šķipsniņa sāls
  • medus pēc garšas
  • svaigi spiesta citronu sula pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

1. Visas sastāvdaļas sablendē ar eļļu viendabīgā masā. Eļļas daudzumu variē atkarībā no vēlamās mērces konsistences.

2. Pēc garšas pievieno citrona sulu, ½ tējkaroti medu, sāli un ķiploku.

Pasniedz ar svaigajiem dārzeņu vai sakņu salātiem, kā piedevu pie rudzu maizes, sakņu zupām, gaļas un zivs ēdieniem.

Saldais šotiņš "Vējš matos"

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • ~2 ēdamkarotes pilngraudu pārslas /musli pēc izvēles – rudzu, miežu, auzas
  • 1 ēdamkarote linsēklu
  • 1 tējkarote upeņu ievārījuma
  • rozīnes
  • 200 ml jogurta bez piedevām
  • ½ banāna – pēc izvēles
  • šķipsniņa malta kanēļa
  • dekorēšānai – ogas, svaigas. Ziemā izmantojam saldētas. Dekorē ar ābolu vai bumbieru šķēlītēm.

Pagatavošanas gaita:

Visas sastāvdaļas sakuļ blenderī. Sastāvdaļu daudzumu variē atkarībā no paredzēto porciju daudzuma.

Saldais našķis "Pupiņu trifeles"

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 2 glāzes vārītu pupiņu vai turku zirņu
  • 1/5 glāzes smalki sagrieztu ‘žāvēto augļu ( var pievienot pēc izvēles)
  • 4 -6 ēdamkarotes kakao pupiņu masai, plus nedaudz apvārtīšanai
  • ~ 100 g kamas miltu
  • medus pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

Pupiņas sablendē, pievieno žāvētos augļus, medu, kakao un , ja masa ir bieza, nedaudz pienu vai ūdeni.

Ar mitrām rokām veido mazas konfektītes. Apviļā kakao.

Ilustratīvo foto avots ir unsplash.com, saskaņā ar Creative commons licenci.
Foto autors: Eaters Collective

Uzzini vairāk par atveseļošanos pēc infarkta šeit!

X