ru

Tomātu gaspačo

Lai arī vasaras dienas vairs nav tik karstas, esam pārliecināti, ka Jūs labprāt nobaudītu kaut ko vēsu un atsvaidzinošu. Tāpēc piedāvājam pamēģināt ātri un viegli pagatavojamu tomātu gaspačo zupu, kas ne tikai atgriezīs jaukās vasaras atmiņās, bet būs arī veselīga.

Tomātu gaspačo zupai nepieciešams:

  • 3-4 nogatavojušies tomāti
  • puse vai vesela sarkanā paprika
  • 1 vidējs gurķis, nomizots
  • 1 selerijas kāts
  • 2 daiviņas ķiploka
  • puse sīpols
  • 2 ēdamk. ābolu etiķa (var aizstāt ar citrona sulu)
  • sula no pus citrona
  • nedaudz svaigais čili
  • sāls un pipari pēc garšas
  • zaļumi
  • pus krūze ūdens, ja nepieciešams

Pasniegšanai un dekorēšanai:

  • neliels sarkanais sīpols
  • avokado
  • zaļumi
  • svaigs gurķis

Visas sastāvdaļas sablenderē kopā līdz biezzupas konsistencei, taču ne pārāk krēmīgai konsistencei.

Pasniedz atdzesētu ar smalki sagrieztiem sarkaniem sīpoliem, guķi, zaļumiem un avokado.

Ilustratīvo foto avots ir Unsplash.com, saskaņā ar Creative commons licenci.
Foto autors:  Dennis Klein

LV-0218-08-2017-CV

Uzzini vairāk par atveseļošanos pēc infarkta šeit!

X