ru

Ātrā un veselīgā biešu aukstā zupa

Karstajās vasaras dienās tā vien kārojas kaut ko vēsu un atsvaidzinošu tāpēc piedāvājam nobaudīt ātri un viegli pagatavojamu auksto zupu kas ne tikai veldzēs, bet būs arī veselīga. Bietes satur ļoti daudz iedarbīgu antioksidantu, tās ir A, C, B6 vitamīna avots, kā arī satur dažādus minerālus tai skaitā, veselīgo nitrātu, kas labvēlīgi ietekmē sirds veselību, palīdz samazināt asinsspiedienu un uzlabo vispārējo asins plūsmu ķermenī.

Nepieciešams:

  • 1 glāze klasiskās marinētās bietes ar visu šķidrumu,
  • 1 īsais svaigais gurķis,
  • 1/4 sarkanā sīpola,
  • 4-5 redīsi,
  • lociņi, dilles,
  • naža gals sinepju,
  • tējkarote citronu sula (pēc izvēles),
  • pustējkarote ābolu etiķis (pēc izvēles),
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Gurķi sarīvē vai sagriež smalkos salmiņos.

2. Sīpolu, ķiploku, redīsus un zaļumus sasmalcina.

3. Sajauc visas zupas sastāvdaļas, pievieno garšvielas. Pasniedz aukstu.

Ilustratīvā foto avots ir Flickr.com, saskaņā ar Creative commons licenci.

LV-0199-CV-06-2017

Uzzini vairāk par atveseļošanos pēc infarkta šeit!

X